Doctor Single Image

Tóth Edina

Pszichológus, Business és Life Coach
Doctor Single Icon
Helyszín
Online rendelés
V. kerületi rendelő
Doctor Single Icon
Módszerek
Kognitív viselkedésterápiás szemléletű life- és business coaching, relaxációs technikák
Doctor Single Icon
Tapasztalat
3

„Nem az vagyok, ami velem történt. Hanem az, akivé elhatároztam, hogy válok.” – Carl Gustav Jung ezen szavai meghatározóak számomra nemcsak saját életemre vonatkozóan, hanem pszichológusi munkám során is. Hiszem, hogy mindenki képes megküzdeni az életében adódó nehézségekkel, még ha olykor úgy is érzi, hogy elborítják a gondok. Ilyenkor nem szégyen segítséget kérni. Pszichológusként legfőbb feladatomnak azt tartom, hogy támogassam klienseimet önismeretük fejlesztésében, saját erőforrásaik felfedezésében, és ezáltal a nehézségek leküzdésében.

Pszichológiai tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem klinikai és egészségpszichológia, illetve munka- és szervezetpszichológia szakirányon. Emellett tréneri képesítést szereztem, majd a Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület (VIKOTE) Kognitív szemléletű Business és Life Coach képzését végeztem el.

A kliensekkel való közös munka során egyensúlyra törekszem az empátia és a feltétel nélküli elfogadás, valamint a direktívebb kommunikáció között – a kliens személyiségének és terápiás igényeinek megfelelően. Munkám során elsősorban a kognitív viselkedésterápia, a mindfulness és a pszichoedukáció elméleteivel és módszereivel dolgozom.

Amiben a klienseimet támogatni tudom:

  • A hozzám fordulóknak elsősorban stresszkezelésben, életvezetési nehézségekben és kommunikációs problémákban nyújtok segítséget.
  • Gyakran találkozom a munkához kapcsolódó problémákkal: munkahelyi konfliktusokkal, elakadásokkal és kiégéssel. Munka- és szervezetpszichológusként tudom, hogy ezek alapvetően szervezeti szinten kezelendő problémák, azonban az egyén szintjén is lehet változást elérni – a kommunikációs nehézségek leküzdésével, illetve a konfliktuskezelési stratégiák, a megküzdési módok, a pszichológiai rugalmasság és az önismeret fejlesztésével.
  • Trénerként és coach-ként szívesen dolgozom az alábbi témakörökkel is: időmenedzsment javítása, teljesítmény fokozása, pszichológiai rugalmasság erősítése, kommunikáció javítása, konfliktuskezelési készségek erősítése, illetve a saját erősségek felismerése és kiaknázása.
  • Mint az „Életem az ételed” nevű támogatói program tagja súlyosan ételallergiás (anafilaxiás) gyermekek szüleinek támogatásában is közreműködöm, így tisztában vagyok azzal, milyen nehézségeket élnek meg a krónikus állapottal élő gyermeket nevelő szülők.
  • Segítségére lehetek azon külföldön dolgozó és élő magyaroknak is, akik az elmagányosodás, a szeparáció érzésével küzdenek – megküzdési stratégiáik és mentális ellenálló képességük fejlesztésében, az eltérő kultúrába való beilleszkedés nehézségeinek legyőzésében tudom támogatni klienseimet.


Úgy vélem, életünkben talán a legfontosabb feladatunk, hogy jóllétünkön dolgozzunk – ehhez pedig nemcsak az aktuális nehézségekkel kell megküzdenünk, hanem önismeretünket, mentális ellenálló képességünket is fejlesztenünk kell. Ezzel nem pusztán magunkért, hanem szeretteinkért és a környezetünkben élőkért is teszünk. Pszichológusként ebben látom a legfőbb feladatomat: hogy segítsek klienseimnek a legjobb önmagukat megtalálni.

Ha úgy érzi, szívesen dolgozna velem a céljai elérésében, keressen bizalommal.

Időpontfoglalás

FoglaljON időpontot a kiválasztott pszichológusunkhoz az alábbi helyszínek egyikén!

  • Speciality :
  • Degrees :
  • Training :
  • Working Days :
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.