Doctor Single Image

Ábrahám Izsák János

Pszichológus, Integratív terapeuta jelölt
Doctor Single Icon
Helyszín
Online rendelés
V. kerületi rendelő
Doctor Single Icon
Módszerek
Imaginációs, személyközpontú és rendszerszemléleti eszközök
Doctor Single Icon
Tapasztalat

Mindannyian szembesülünk nehézségekkel és veszteségélményekkel az élet számos területén. Hiszek benne, hogy segítségért fordulni erőre és bátorságra vall, így szeretettel és odaadással várok mindenkit, akinek veszteség árnyékolja be az életét, szeretné megtalálni belső erőforrásait, valamint mélyebb megértést és elfogadást elérni az önismereti útján.

Számomra mindig is egyértelmű volt, hogy az én életem célja a pszichológusi hivatásban való kiteljesedés. Személyes és szakmai meggyőződésem az, hogy a sokszínűség és az egyedi különbségek gazdagságot hozhatnak az életünkbe. Szívügyem, hogy minél több kulturális és társadalmi réteg jusson megfelelő ellátáshoz.

A klienseimmel folytatott munkára egy közreműködésként tekintek, amely során elsődleges célom egy olyan bizalmas és támogató terápiás tér megteremtése, ahol mindenki szabadon kifejezheti magát, felfedezheti érzéseit, gondolatait és szükségleteit. Alapvető értékeim a tisztelet, a megértés és az empátia. Pszichológusként küldetésemnek tartom klienseim támogatását a veszteség okozta új élethelyzetben való eligazodásban, korábbi élményeik feldolgozásában és a jelen nehézségeivel való megküzdésben. Szakmai életutam során kiemelt figyelmet fordítok a gyászolókkal való közös munkára, ugyanis a gyász egy összetett jelenség, amely számos formában nyilvánulhat meg és minden egyes személy számára egyedi tapasztalat.

Munkám során nagymértékben támaszkodom különböző tapasztalataimon keresztül elsajátított személyközpontú, illetve rendszerszemléleti eszközökre. Ugyanakkor annak érdekében, hogy az engem bizalmukkal megtisztelők számára minél szélesebb skálán tudjak segítséget nyújtani a feldolgozás és a továbblépés útján, nélkülözhetetlennek tartom önismeretem és szakmai eszköztáram állandó bővítését. Mesterdiplomám, valamint a gyászcsoportvezetői képesítésem megszerzése után is folyamatosan képződőm a tudatalatti folyamatokat feltáró integratív szemléletben, amely a beszélgetésen alapuló terápiás módszereket kiegészítve lehetőséget ad a személyiség mélyebb tartalmainak a felfedezésére is. A KIP (katatím imaginatív pszichoterápia) módszer alkalmazása során a terapeuta elsősorban relaxált állapot eléréséhez segíti a klienst, majd olyan, a kliens képzelete által megalkotott képeket hívnak elő, amelyek segítik a tudattalan élménytartalom szimbólumok formájában való megjelenését. Mindez lehetőséget ad arra, hogy feldolgozzuk gyermekkori, valamint későbbi életszakaszaink traumáit és veszteségeit, felülemelkedjünk a múlt feldolgozatlan konfliktusain és a jelen nehézségein, közelebb kerüljünk érzelmeinkhez, félelmeinkhez, indulatainkhoz, vágyainkhoz, valamint elakadásainkat, választásainkat, gondolkodásunkat,  és viselkedésünket meghatározó dinamikákhoz.

Területek amelyekben támogatást tudok nyújtani klienseim számára:

 • Gyász és egyéb veszteségek feldolgozása
 • Önismeret mélyítése, gyermekkori élmények és korábbi traumák feldolgozása, hozott mintáink felismerése.
 • Stresszkezelés, szorongások és aggodalmak oldása
 • Párkapcsolati nehézségek, konfliktusok és társas kapcsolatokban megélt nehézségek oldása, ezekben betöltött szerepünknek a feltárása.
 • Válás és párkapcsolatban bekövetkezett szakítás feldolgozása.
 • Életvezetési, indulatkezelési, érzelemszabályozási nehézségek
 • Kapcsolatok teremtésével, valamint azok megtartásával összefüggő nehézségek
 • Munkahelyen valamint tanulmányokban megélt elakadások, karrierrel kapcsolatos bizonytalanságok
 • Teljesítményhelyzetekben felmerülő nehézségek és elakadások
 • Pályakezdési krízis, szülőkről való leválás és önállósodás nehézségei
 • Honvágy és beilleszkedési nehézségek
 • Hozzátartozókkal, barátokkal, munkatársakkal való kapcsolatok nehézségei

Amennyiben szívesen dolgozna velem együtt, kérem keressen bizalommal!

Időpontfoglalás

FoglaljON időpontot a kiválasztott pszichológusunkhoz az alábbi helyszínek egyikén!

 • Speciality :
 • Degrees :
 • Training :
 • Working Days :
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.